الگو:مقاله پیشنهادی: تفاوت بین نسخه‌ها

از irPress.org
پرش به ناوبری پرش به جستجو
 
(۷ نسخهٔ میانیِ همین کاربر نمایش داده نشده است)
سطر ۱: سطر ۱:
'''نصرت کریمی و صورتک‌هایش'''
+
''بایگانی مطبوعات ایران'' پروژه‌ای است کاملاً عام‌المنفعه و غیرانتفاعی برای آن‌لاین کردنِ نشریه‌هایی که اغلب در کتابخانه‌های شخصی خاک می‌خورند.
 +
 
 +
ایدهٔ این پروژه در یک روزِ گرمِ تابستانی ۱۳۸۸ در تهران بین دو نفر شکل گرفت و یک هفته بعد برای همفکری با کاربران اینترنت و متخصصان در [http://ketabejome.wordpress.com وبلاگی] مطرح شد. هدفِ اولیهٔ این پروژه انتشارِ آن‌لاینِ بایگانیِ ''[[کتاب جمعه]]'' بود که با همفکری و همیاریِ گروهِ کوچکی از علاقه‌مندان و داوطلبان ساختارِ کار طراحی و اجرا شد. مراحل اولیه شامل تهیهٔ مجموعهٔ کاملِ ''[[كتاب جمعه]]'' و باز کردنِ شیرازه‌ها، خریدِ اسکنر، اسکن کردنِ صفحات، ثبتِ دامنه و نصبِ مدیاویکی، و غیره به همتِ داوطلبان انجام شد. فروردین ۱۳۸۹ اولین صفحه در این وبسایت ایجاد شد و...
 +
 
 +
<center>
 +
[[Image:IMG 5256.jpg|400px=مجموعه کتاب جمعه]]
 +
</center>
 +
 
 +
امروز که در انتهای آبان ماه ۱۳۹۱ هستیم، با افتخار اعلام می‌کنیم که با همیاری شما دوستان پروژهٔ آن‌لاین کردنِ ''[[كتاب جمعه]]'' به پایان رسیده است. و این یعنی بیش از ۸۰۰ عنوان در ۳۶ جلد (۵۷۶۰ صفحه) اسکن، تایپ، و نمونه‌خوانی شده است. در این سه سال نزدیک به ۳۰۰ نفر از طریق وبسایت بایگانی مطبوعات به پیشبرد این پروژه یاری رسانده‌اند.
 +
 
 +
پروژهٔ تازهٔ ما انتشارِ آن‌لاینِ مجموعهٔ ''[[کتاب هفته]]'' است. این مجله در بیش از ۱۰۰ شماره منتشر شده است و گروهِ کوچکِ بایگانی مطبوعات به حدودِ ۸۰درصد از این مجله‌ها دسترسی پیدا کرده است که صفحاتِ این مجله‌ها به مرور اسکن و بارگذاری می‌شوند. تا کنون کارِ تایپ سه شماره از ''[[کتاب هفته]]'' انجام شده و امیدواریم با کمکِ شما تایپ و انتشارِ باقیِ شماره‌ها هم به مرور انجام شود.
  
'''غلامحسین ساعدی''' - ماده آثار عرضه شده دراین نمایشگاه را، آقای '''شِتْسْ''' Sec، یک مهندس شیمی از مردم '''چک'''، در سال ۱۳۳۵ شمسی ازفرآورده‌های نفتی به‌دست آورده برای نخستین بار در اختیار استودیوی '''یری تِرْنْکا''' Jiri Trnka قرار داده بود، درست در سال‌هائی که '''نصرت کریمی''' در زمینهٔ کارهای عروسکی در آنجا تلمذ می‌کرده. این ماده '''مودوریت''' Modurit نام دارد. و بهترین مادّه است برای ساختن مجسمه‌های مینیاتوری. هم‌چنین بهترین ماده است برای ساختن اشیاء خانگی، شاید بهتر باشد بگویم برای سرگرمی در خانه. از این ماده می‌شود دگمه ساخت، زیر سیگاری ساخت، شمعدان و گل مصنوعی ساخت، گوشواره و النگو و گردن‌آویز و هر خِرت‌وپِرت دلخواه دیگر. چون شکل‌پذیر است می‌شود هر بلائی سرش آورد و هیبت و هیکل دلخواه را بر وجودش تحمیل کرد. مثل موم نرم است، اما لجام‌گسیخته نیست. وقتی شکل گرفت و نه در کوره که در بخار دیگچه‌ئی هرچند معمولی پخته شد، اگر ضربهٔ چکشی یا فشار مُشتی در کار نباشد با وفاداری کامل حالت خود را حفظ خواهد کرد. با همین مادّه بود که کلّه عروسک‌های فیلم معروف '''تِرْنْکا''' - ر‌ؤیا در نیمه شب تابستان -  ساخته شد و جلوه‌ئی چنان درخشان یافت. درست در همان سال مشتی از این ماده را آقای '''شِتْسْ''' به‌‌'''کریمی''' بخشید و او که قبلاً بدون هیچ مکتب و استادی عاشق ساختن هیکل و صورت بود و مدام کار می‌کرد و می‌ساخت و می‌پرداخت و بی‌اعتنا از کنار کار خود می‌گذشت، به‌ساختن مجسمه‌های مینیاتوری پرداخت. مهندس '''شِتْسْ''' گاه‌گداری مجسمهٔ کوچکی از کریمی می‌گرفت و مقداری '''مودوریت''' در اختیارش می‌گذاشت. کریمی که در این کار ممارست کافی به‌هم رسانده بود، هیچ وقت این یکی کارش را جدی نمی‌گرفت. به‌خیال او، این کار ادامه گل‌بازی‌های ایام بچگی بود که وقت را می‌گشت و مانع شیطنت‌ها و دافع بی‌حوصلگی‌ها بود، ذهن را متمرکز و روح را آرام می‌کرد. و حاصل، حاصل نه که ته‌مانده‌ئی از این '''مودوریت‌'''بازی‌های کریمی است که در این نمایشگاه به‌تماشا گذاشته شده است. و اما ابزار کار، ابزار کار کریمی، بسیار ساده است: یک تکهٔ چوب صاف که میخی وسطش کوبیده شده و یک قالب چوبی روی میخ سوار است که می‌چرخد. قالب به‌خاطر صرفه‌جوئی در مصرف '''مودوریت'''، تا صورتک توخالی ساخته شود.
 
  
  
 
<small><div align="left">
 
<small><div align="left">
[[پرونده:selected001.png|15px|link=وپ:نب]] '''[[نصرت کریمی و صورتک‌هایش|ادامه ...]]'''  
+
[[پرونده:selected001.png|15px|link=وپ:نب]] '''[[بایگانی مطبوعات ایران|ادامه ...]]'''  
 
</div>
 
</div>
 
</small>
 
</small>

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۵ نوامبر ۲۰۱۲، ساعت ۱۰:۴۳

بایگانی مطبوعات ایران پروژه‌ای است کاملاً عام‌المنفعه و غیرانتفاعی برای آن‌لاین کردنِ نشریه‌هایی که اغلب در کتابخانه‌های شخصی خاک می‌خورند.

ایدهٔ این پروژه در یک روزِ گرمِ تابستانی ۱۳۸۸ در تهران بین دو نفر شکل گرفت و یک هفته بعد برای همفکری با کاربران اینترنت و متخصصان در وبلاگی مطرح شد. هدفِ اولیهٔ این پروژه انتشارِ آن‌لاینِ بایگانیِ کتاب جمعه بود که با همفکری و همیاریِ گروهِ کوچکی از علاقه‌مندان و داوطلبان ساختارِ کار طراحی و اجرا شد. مراحل اولیه شامل تهیهٔ مجموعهٔ کاملِ كتاب جمعه و باز کردنِ شیرازه‌ها، خریدِ اسکنر، اسکن کردنِ صفحات، ثبتِ دامنه و نصبِ مدیاویکی، و غیره به همتِ داوطلبان انجام شد. فروردین ۱۳۸۹ اولین صفحه در این وبسایت ایجاد شد و...

400px=مجموعه کتاب جمعه

امروز که در انتهای آبان ماه ۱۳۹۱ هستیم، با افتخار اعلام می‌کنیم که با همیاری شما دوستان پروژهٔ آن‌لاین کردنِ كتاب جمعه به پایان رسیده است. و این یعنی بیش از ۸۰۰ عنوان در ۳۶ جلد (۵۷۶۰ صفحه) اسکن، تایپ، و نمونه‌خوانی شده است. در این سه سال نزدیک به ۳۰۰ نفر از طریق وبسایت بایگانی مطبوعات به پیشبرد این پروژه یاری رسانده‌اند.

پروژهٔ تازهٔ ما انتشارِ آن‌لاینِ مجموعهٔ کتاب هفته است. این مجله در بیش از ۱۰۰ شماره منتشر شده است و گروهِ کوچکِ بایگانی مطبوعات به حدودِ ۸۰درصد از این مجله‌ها دسترسی پیدا کرده است که صفحاتِ این مجله‌ها به مرور اسکن و بارگذاری می‌شوند. تا کنون کارِ تایپ سه شماره از کتاب هفته انجام شده و امیدواریم با کمکِ شما تایپ و انتشارِ باقیِ شماره‌ها هم به مرور انجام شود.