الگو:مقاله پیشنهادی: تفاوت بین نسخه‌ها

از irPress.org
پرش به ناوبری پرش به جستجو
جز
 
(۱۶ نسخهٔ میانیِ همین کاربر نمایش داده نشده است)
سطر ۱: سطر ۱:
'''مروری بر آثار هوشنگ گلشیری'''
+
''بایگانی مطبوعات ایران'' پروژه‌ای است کاملاً عام‌المنفعه و غیرانتفاعی برای آن‌لاین کردنِ نشریه‌هایی که اغلب در کتابخانه‌های شخصی خاک می‌خورند.
  
 +
ایدهٔ این پروژه در یک روزِ گرمِ تابستانی ۱۳۸۸ در تهران بین دو نفر شکل گرفت و یک هفته بعد برای همفکری با کاربران اینترنت و متخصصان در [http://ketabejome.wordpress.com وبلاگی] مطرح شد. هدفِ اولیهٔ این پروژه انتشارِ آن‌لاینِ بایگانیِ ''[[کتاب جمعه]]'' بود که با همفکری و همیاریِ گروهِ کوچکی از علاقه‌مندان و داوطلبان ساختارِ کار طراحی و اجرا شد. مراحل اولیه شامل تهیهٔ مجموعهٔ کاملِ ''[[كتاب جمعه]]'' و باز کردنِ شیرازه‌ها، خریدِ اسکنر، اسکن کردنِ صفحات، ثبتِ دامنه و نصبِ مدیاویکی، و غیره به همتِ داوطلبان انجام شد. فروردین ۱۳۸۹ اولین صفحه در این وبسایت ایجاد شد و...
  
 +
<center>
 +
[[Image:IMG 5256.jpg|400px=مجموعه کتاب جمعه]]
 +
</center>
  
'''هوشنگ گلشیری'''، داستان‌نویس صاحب نام معاصر، نوشتن را در مکتب بهرام صادقی آغاز کرد. اولین شعرها، داستانها و نقدهایش از سال‌های ۴۰ به‌بعد در پیام نوین و جنگ اصفهان به‌چاپ رسید. بعد، سرودن شعر را به‌‌شاعران وانهاد و راه اصلی‌اش، داستان‌نویسی، را به‌جد ادامه داد.
+
امروز که در انتهای آبان ماه ۱۳۹۱ هستیم، با افتخار اعلام می‌کنیم که با همیاری شما دوستان پروژهٔ آن‌لاین کردنِ ''[[كتاب جمعه]]'' به پایان رسیده است. و این یعنی بیش از ۸۰۰ عنوان در ۳۶ جلد (۵۷۶۰ صفحه) اسکن، تایپ، و نمونه‌خوانی شده است. در این سه سال نزدیک به ۳۰۰ نفر از طریق وبسایت بایگانی مطبوعات به پیشبرد این پروژه یاری رسانده‌اند.
  
در داستان‌های اولین کتابش - '''مثل همیشه'''، ('''۱۳۴۷''') – خسته کننده بودن زندگی کارمندان دون‌پایه، در شهرهای کوچک را ماهرانه تصویر کرد.
+
پروژهٔ تازهٔ ما انتشارِ آن‌لاینِ مجموعهٔ ''[[کتاب هفته]]'' است. این مجله در بیش از ۱۰۰ شماره منتشر شده است و گروهِ کوچکِ بایگانی مطبوعات به حدودِ ۸۰درصد از این مجله‌ها دسترسی پیدا کرده است که صفحاتِ این مجله‌ها به مرور اسکن و بارگذاری می‌شوند. تا کنون کارِ تایپ سه شماره از ''[[کتاب هفته]]'' انجام شده و امیدواریم با کمکِ شما تایپ و انتشارِ باقیِ شماره‌ها هم به مرور انجام شود.
  
اما آنچه از آغاز گلشیری را از صادقی جدا می‌کرد نگرش مبتنی بر غم غربت گلشیری بود در مقابل نگاه طنز‌آمیز صادقی به‌زندگی خرده بورژوازی. صادقی با طنز، سکون این زندگی را می‌نمایاند و گلشیری با غم غربت. اما توجه بسیار به‌غم غربت، گلشیری را به‌گذشته گرایی و گریز کشانید، و غم‌های فردی، به‌داستان نویسان مدرنیست نزدیکش کرد.
 
 
گلشیری، اما، داستان‌هایی هم دارد که نمونه عالی واقع‌گرائی انتقادی در ادبیات معاصر ایران است. در این داستان‌ها نویسنده موفق به‌دادن تصاویری قوی و پرجذبه از زمان و مکان زیستی خود می‌شود. بی‌شک خواندنی‌ترین داستان نویسنده در '''مثل همیشه'''، «مردی با کراوات سرخ» است که خفقان پلیسی حاکم بر ایران را به‌خوبی مجسم می‌کند.
 
  
  
 
<small><div align="left">
 
<small><div align="left">
[[پرونده:selected001.png|15px|link=وپ:نب]] '''[[مروری بر آثار هوشنگ گلشیری|ادامه ...]]'''  
+
[[پرونده:selected001.png|15px|link=وپ:نب]] '''[[بایگانی مطبوعات ایران|ادامه ...]]'''  
 
</div>
 
</div>
 
</small>
 
</small>

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۵ نوامبر ۲۰۱۲، ساعت ۱۰:۴۳

بایگانی مطبوعات ایران پروژه‌ای است کاملاً عام‌المنفعه و غیرانتفاعی برای آن‌لاین کردنِ نشریه‌هایی که اغلب در کتابخانه‌های شخصی خاک می‌خورند.

ایدهٔ این پروژه در یک روزِ گرمِ تابستانی ۱۳۸۸ در تهران بین دو نفر شکل گرفت و یک هفته بعد برای همفکری با کاربران اینترنت و متخصصان در وبلاگی مطرح شد. هدفِ اولیهٔ این پروژه انتشارِ آن‌لاینِ بایگانیِ کتاب جمعه بود که با همفکری و همیاریِ گروهِ کوچکی از علاقه‌مندان و داوطلبان ساختارِ کار طراحی و اجرا شد. مراحل اولیه شامل تهیهٔ مجموعهٔ کاملِ كتاب جمعه و باز کردنِ شیرازه‌ها، خریدِ اسکنر، اسکن کردنِ صفحات، ثبتِ دامنه و نصبِ مدیاویکی، و غیره به همتِ داوطلبان انجام شد. فروردین ۱۳۸۹ اولین صفحه در این وبسایت ایجاد شد و...

400px=مجموعه کتاب جمعه

امروز که در انتهای آبان ماه ۱۳۹۱ هستیم، با افتخار اعلام می‌کنیم که با همیاری شما دوستان پروژهٔ آن‌لاین کردنِ كتاب جمعه به پایان رسیده است. و این یعنی بیش از ۸۰۰ عنوان در ۳۶ جلد (۵۷۶۰ صفحه) اسکن، تایپ، و نمونه‌خوانی شده است. در این سه سال نزدیک به ۳۰۰ نفر از طریق وبسایت بایگانی مطبوعات به پیشبرد این پروژه یاری رسانده‌اند.

پروژهٔ تازهٔ ما انتشارِ آن‌لاینِ مجموعهٔ کتاب هفته است. این مجله در بیش از ۱۰۰ شماره منتشر شده است و گروهِ کوچکِ بایگانی مطبوعات به حدودِ ۸۰درصد از این مجله‌ها دسترسی پیدا کرده است که صفحاتِ این مجله‌ها به مرور اسکن و بارگذاری می‌شوند. تا کنون کارِ تایپ سه شماره از کتاب هفته انجام شده و امیدواریم با کمکِ شما تایپ و انتشارِ باقیِ شماره‌ها هم به مرور انجام شود.