الگو:مقاله پیشنهادی: تفاوت بین نسخه‌ها

از irPress.org
پرش به ناوبری پرش به جستجو
جز الگو:مقاله پیشنهادی» را محافظت کرد: پیشگیری از خرابکاری. ([edit=sysop] (بی‌پایان) [move=sysop] (بی‌پایان)))
 
(۲۸ نسخه‌ٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشده)
سطر ۱: سطر ۱:
'''جمهوری سکوت'''
+
''بایگانی مطبوعات ایران'' پروژه‌ای است کاملاً عام‌المنفعه و غیرانتفاعی برای آن‌لاین کردنِ نشریه‌هایی که اغلب در کتابخانه‌های شخصی خاک می‌خورند.
  
آنچه در این صفحات از نظر خوانندگان می‌گذرد، مقاله‌ئی است که «سارتر» در سال ۱۹۴۴ به‌هنگام آزاد شدن فرانسه از اشغال نازی‌ها نوشته بود. وی در این نوشته مفهوم «اشغال» را که فرانسه طی جنگ جهانی دوم چهار سال تمام از آن رنج برد، از دیدگاهی نظری و آرمانی بررسی می‌کند، نگاره‌ئی از واقعیت تجربه شده را انعکاس می‌دهد که برای افراد عادی، در جاهائی که تجربیات مشابهی داشته‌اند هم آشنا و بیگانه می‌نماید، و هم واقعی و تحریف شده به‌نظر می‌رسد.
+
ایدهٔ این پروژه در یک روزِ گرمِ تابستانی ۱۳۸۸ در تهران بین دو نفر شکل گرفت و یک هفته بعد برای همفکری با کاربران اینترنت و متخصصان در [http://ketabejome.wordpress.com وبلاگی] مطرح شد. هدفِ اولیهٔ این پروژه انتشارِ آن‌لاینِ بایگانیِ ''[[کتاب جمعه]]'' بود که با همفکری و همیاریِ گروهِ کوچکی از علاقه‌مندان و داوطلبان ساختارِ کار طراحی و اجرا شد. مراحل اولیه شامل تهیهٔ مجموعهٔ کاملِ ''[[كتاب جمعه]]'' و باز کردنِ شیرازه‌ها، خریدِ اسکنر، اسکن کردنِ صفحات، ثبتِ دامنه و نصبِ مدیاویکی، و غیره به همتِ داوطلبان انجام شد. فروردین ۱۳۸۹ اولین صفحه در این وبسایت ایجاد شد و...  
  
دوران اشغال فرانسه که سراسر جور و ستم، تنهائی، و مرگ و نابودی بود از نظر «سارتر» موجب آن شد که فرانسویان نسبت به‌سرنوشتِ معنویِ انسان در چنان شرائط و اوضاعی دانستگی پیدا کنند، و همراه با آن هر فردی توانست به‌آزادی و مسؤولیت خویش آگاهی یابد و به‌نام انسان‌های دیگر چنان سرنوشتی را نفی کند و به‌جای تسلیم شدن دست به‌قیام و طغیان زند. «سارتر» از نظر ذهنی به‌این تجربهٔ خود الگوئی داده است که با دید اگزیستانسیالیستی او از مفهوم «واقعیت انسان» - چنان که در کتاب «هستی و نیستی» مطرح کرده – منطبق است. و بدین سان بازتابی وارونه به‌ارزش‌های موجود داده است.
+
<center>
 +
[[Image:IMG 5256.jpg|400px=مجموعه کتاب جمعه]]
 +
</center>
 +
 
 +
امروز که در انتهای آبان ماه ۱۳۹۱ هستیم، با افتخار اعلام می‌کنیم که با همیاری شما دوستان پروژهٔ آن‌لاین کردنِ ''[[كتاب جمعه]]'' به پایان رسیده است. و این یعنی بیش از ۸۰۰ عنوان در ۳۶ جلد (۵۷۶۰ صفحه) اسکن، تایپ، و نمونه‌خوانی شده است. در این سه سال نزدیک به ۳۰۰ نفر از طریق وبسایت بایگانی مطبوعات به پیشبرد این پروژه یاری رسانده‌اند.
 +
 
 +
پروژهٔ تازهٔ ما انتشارِ آن‌لاینِ مجموعهٔ ''[[کتاب هفته]]'' است. این مجله در بیش از ۱۰۰ شماره منتشر شده است و گروهِ کوچکِ بایگانی مطبوعات به حدودِ ۸۰درصد از این مجله‌ها دسترسی پیدا کرده است که صفحاتِ این مجله‌ها به مرور اسکن و بارگذاری می‌شوند. تا کنون کارِ تایپ سه شماره از ''[[کتاب هفته]]'' انجام شده و امیدواریم با کمکِ شما تایپ و انتشارِ باقیِ شماره‌ها هم به مرور انجام شود.
  
وی در «جمهوریِ سکوت» اجتماعِ آرمانیِ «انسان‌های راستین» را به‌تصویر در می‌آورد و سخنگوی این اجتماع آرمانی می‌شود – اجتماعی که در نابیِ وجدان وحدت پیدا کرده و در پندار و کردار نمونه است. و این الگویِ آرمانیِ سارتر از «نیروی مقاومت» است که خواسته است اجتماع فرانسه آن روزگاران را در آن متجلی کند – اجتماعی با خصوصیت دو قطبی و ساختاری از گناه و بیگناهی، فضیلت و بی‌فضیلتی... و این می‌تواند در زمان و مکان پیش رود و تعمیمی وسیع‌تر پیدا کند... چرا که «جمهوریِ سکوت» تجلی آن حقیقت اخلاقی است که فراسوی زمان و مکان است...
 
  
  
 
<small><div align="left">
 
<small><div align="left">
[[پرونده:Symbol star gold.png|15px|link=وپ:نب]] '''[[جمهوری سکوت|ادامه ...]]'''  
+
[[پرونده:selected001.png|15px|link=وپ:نب]] '''[[بایگانی مطبوعات ایران|ادامه ...]]'''  
 
</div>
 
</div>
 
</small>
 
</small>

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۵ نوامبر ۲۰۱۲، ساعت ۱۰:۴۳

بایگانی مطبوعات ایران پروژه‌ای است کاملاً عام‌المنفعه و غیرانتفاعی برای آن‌لاین کردنِ نشریه‌هایی که اغلب در کتابخانه‌های شخصی خاک می‌خورند.

ایدهٔ این پروژه در یک روزِ گرمِ تابستانی ۱۳۸۸ در تهران بین دو نفر شکل گرفت و یک هفته بعد برای همفکری با کاربران اینترنت و متخصصان در وبلاگی مطرح شد. هدفِ اولیهٔ این پروژه انتشارِ آن‌لاینِ بایگانیِ کتاب جمعه بود که با همفکری و همیاریِ گروهِ کوچکی از علاقه‌مندان و داوطلبان ساختارِ کار طراحی و اجرا شد. مراحل اولیه شامل تهیهٔ مجموعهٔ کاملِ كتاب جمعه و باز کردنِ شیرازه‌ها، خریدِ اسکنر، اسکن کردنِ صفحات، ثبتِ دامنه و نصبِ مدیاویکی، و غیره به همتِ داوطلبان انجام شد. فروردین ۱۳۸۹ اولین صفحه در این وبسایت ایجاد شد و...

400px=مجموعه کتاب جمعه

امروز که در انتهای آبان ماه ۱۳۹۱ هستیم، با افتخار اعلام می‌کنیم که با همیاری شما دوستان پروژهٔ آن‌لاین کردنِ كتاب جمعه به پایان رسیده است. و این یعنی بیش از ۸۰۰ عنوان در ۳۶ جلد (۵۷۶۰ صفحه) اسکن، تایپ، و نمونه‌خوانی شده است. در این سه سال نزدیک به ۳۰۰ نفر از طریق وبسایت بایگانی مطبوعات به پیشبرد این پروژه یاری رسانده‌اند.

پروژهٔ تازهٔ ما انتشارِ آن‌لاینِ مجموعهٔ کتاب هفته است. این مجله در بیش از ۱۰۰ شماره منتشر شده است و گروهِ کوچکِ بایگانی مطبوعات به حدودِ ۸۰درصد از این مجله‌ها دسترسی پیدا کرده است که صفحاتِ این مجله‌ها به مرور اسکن و بارگذاری می‌شوند. تا کنون کارِ تایپ سه شماره از کتاب هفته انجام شده و امیدواریم با کمکِ شما تایپ و انتشارِ باقیِ شماره‌ها هم به مرور انجام شود.